Savon MediaCenter Oy

Kajaanin toimipisteessä jututimme myös myyjiämme.

 

Tässä muutaman henkilön kokemuksia ja mietteitä myyntineuvottelijan työstä:

 

Emilia

on työskennellyt telemarkkinoinnin parissa parin vuoden ajan. Kajaanin toimipisteessä Emilia on ollut mukana alusta lähtien, ja kuuluukin ”vakiokalustoomme”
 

 

Emilia keskittyy työssään kuluttajille suunnattuun myyntiin, jossa hän markkinoi ravintolisiä.

Myyntityötä teen, koska haluan kehittää itseäni, ja viihdyn työssäni”

 

 

Merkityksellisimmiksi asioiksi myyntityössä menestymiseen Emilia kertoo ”positiivinen asenne, ja usko siihen että hankalastikin alkanut päivä muuttuu vielä iloksi on tärkeää. Itse pidän tärkeänä myös sitä, että voin itse suoraan omalla työlläni vaikuttaa siihen, millaisen palkan saan. Tuntipalkka on hyvä pohja, ja provisiolla saa sitten tilipussia lihotettua.

 

 

Mieleenpainuvia hetkiä on päivittäin, mutta kyllä se paras onnistumisen tunne tulee siitä, kun puhelun lopussa huomaa, että kauppa tuli tehtyä, vaikka asiakas olikin aluksi haastava.”

 

 

Tavoitteellisuus myyntityötä tekevälle on yksi tärkeimmistä ominaisuuksista. Emiliakin tekee itselleen joka päivä tavoitteen, johon pyrkii. ”Se oman pään sisäinen tavoite on tärkeää tehdä.” Aina ei hyväkään myyjä onnistu, ja tällaisina hetkinä Emilia turvautuu esimiehensä ja työkavereidensa apuun ja tukeen. ”Meillä on tosi hyvä tiimi, tsemppaamme toinen toisiamme ja osaamme olla iloisia myös työkaverin onnistumisista.

 

 

Kenelle sitten suosittelisit tätä työtä ja tätä työpaikkaa?

Ihmiselle, joka haluaa oikeasti tehdä töitä, joka on sitoutuva ja kehittymishaluinen ja tulee hyvin muiden kanssa juttuun.” Alaa harkitsevalle Emililia antaa ohjeeksi ”Luota itseesi ja siihen että osaat ja opit. Pitemmän päälle on hyvä myös oppia sietämään epävarmuutta, ja uskottava siihen, että onnistumisia kyllä tulee. Tässä työssä menestyäkseen on tärkeää osata ottaa ohjeita ja neuvoja vastaan, kehittää omaa toimintaansa ja muistaa olla positiivinen”

 

 

Myös Kajaanissa panostamme työntekijöidemme viihtyvyyteen muun muassa TyKy-tapahtumia järjestämällä. Mieleenpainuvimpana tapahtumana Emilia mainitsee Keilaus- ja ruokailutapahtuman.

 

 

Tulevaisuden suhteen Emilia on luottavainen. Jatkossakin hän haluaa pysyä myynnin parissa. Loppuvuosi Emilian osalta on kuitenkin muutosten aikaa, hän jää pian äitiyslomalle.

 

 

 

Tarja

Opiskelee työnsä ohessa. Lähiopiskelun päiviä hänellä on muutama päivä kuukausittain. ”Arvostan sitä, että työajat on sovittavissa siten, että opinnot eivät siitä kärsi, ja myöskin toisinpäin.”

 

 

Myyntityön parissa Tarja on ollut vuosia. ”Nautin siitä, että jokainen päivä, jokainen puhelu ja asiakas on erilainen. Se tuo työhön mukavan lisän.

 

 

 

Kysymykseen miksi olet tällä alalla, Tarja vastaa: ”Pidän tästä työstä. Haluan kehittää itseäni myyjänä ja tehdä paljon kauppaa. Pärjään tässä työssä, koska uskon itseeni ja siihen, että osaan. Joskus onnistunut myyntipuhelu vaatii piiiiiiiitkät keskustelut asiakkaan kanssa, joskus taas asiakas tekee ostopäätöksen jo siinä vaiheessa, kun en ole ehtinyt vielä edes kertoa kaikkea sitä, mitä olin suunnitellut sanovani. Pääasia että kauppaa tulee, ja puhelun päätteeksi sekä minä että asiakas olemme tyytyväisiä..myöskin silloin, kun asiakas ei ole tehnyt ostopäätöstä. Haluan aina tehdä työni laadukkaasti.”

 

 

Alavireisiä työpäiviä on sattunut myös Tarjan kohdalle, kuten kaikille. Aina ei voi onnistua, ja hyvä onkin oppia muistamaan, että myyntityöhön kuuluu tuloksen vaihtelevuus. Haastavina päivinä Tarja pyrkii ajattelemaan siten, että ”kyllä minä tämän osaan, olen osannut ennenkin. Myös iloisuus ja positiivisuus on tärkeää pyrkiä muistamaan. Onneksi meillä on täällä mahtava tiimi, jolta kyllä apua ja tukea saa aina kun sitä tarvitsee”

 

 

Tätä työtä suosittelen! Tämä on kivaa! Jos uskot itseesi ja haluat kokeilla jotain uutta, niin rohkeasti vaan! Kannattaa kyllä kokeilla, sitä saattaa vaikka yllättyä!”

 

 

Emma

teki pitkään töitä hoitoalalla, vuorotyössä. Perheen perustamisen jälkeen hän alkoi miettiä uusi vaihtoehtoja. Yksi tärkeimmistä kriteereistä uuden työn etsinnässä hänellä oli säännöllinen työaika. ”Minulle todella tärkeää on se, että teemme työtä säännölliseen aikaan. Iltavuorot ja yötyöt eivät mitekään enää sopisi perheemme arkeen. Ihanaa, kun illat on aina vapaita, viikonloppuna ja juhlapyhinä voi tehdä jotain aivan muuta kuin töitä”

 

 

 

Myyntityötä en ollut koskaan aikaisemmin tehnyt. Kaveriltani kuulin tästä työstä ja harkitsin muutaman päivän ennen hakemuksen laittamista. Nyt muutaman viikon kokemuksella voin jo sanoa, että tämä työ on aikalailla erilaista, kun millaiseksi telemarkkinoinnin olin omassa mielessäni kuvitellut. Itselläni on hyvä tuntuma tästä, mukava on tehdä myyntiä sellaisten tuotteiden parissa, joihin itsekin uskon. Lehtien myyjäksi minusta ei kyllä olisi”

 

 

Vahvuutenaan Emma mainitsee yllytyshulluuden ja ahneuden sekä oppimisen halun.

Tässä työssä oppii joka päivä todella paljon. Yksikään päivä ei ole samanlainen, vaan aina tulee yllätyksiä. Onhan mullakin vielä paljon opittavaa, ei tässä työssä koskaan ole valmis. Asiakkailta, työkavereilta ja esimieheltäni opin koko ajan. Tällä hetkellä tunnen, että tämä on minun juttu. Vuorotyöhön palaaminen tuntuu todella vaikealta asialta.”

 

 

 

Olen aina ollut vähän huono sietämään pettymyksiä. Siinäkin olen jo kehittynyt. Ei tätä hommaa jaksa eikä siinä onnistu, jos jää surkuttelemaan. Aina pitäisi muistaa, että jokainen puhelu on uusi mahdollisuus. Eihän se aina helppoa ole...” toteaa Emma.

 

 

 

Osaatko jo kuvailla henkilön, joka olisi myyntityöhön sopiva? ”Periaatteessa tätä voi tehdä jokainen, joka oikeasti haluaa. Se tahto vaan pitää itsellä olla. Kyllä täällä muut jutut opetetaan. Kokeilla kannattaa! Niin minäkin lähdin kokeilumielessä, enkä kyllä ole katunut!”

 

 

Katja

on myynnin konkari. Hän on tehnyt puhelinmyyntiä usean vuoden ajan. Myös katjalla on sosiaalipuolen tausta, mutta jo vuosia sitten hän päätti hakeutua työhön, joka on vähemmän fyysistä, ja jossa on mahdollisuus vaikuttaa omaan ansiotasoon muutenkin kuin yövuoroja tekemällä.

 

 

Olen myynyt melkeinpä kaikkea, mitä puhelimessa voi myydä” kertoo Katja, jolla on kokemusta niin yrityksille, kuin kuluttaja-asiakkaillekin myymisestä.

Ravintolisien myyminen on moneen muuhun projektiin verrattuna simppelimpää. Kauppa tehdään yleensä heti ensimmäisessä puhelussa. Harvoin asiakkaalle tarvitsee soittaa useampaa kertaa. Kauppaa tulee lukumääräisesti huomattavasti enemmän, kuin vaikkapa yritysmyynnissä”

 

 

Miksi hakeuduit Savon MediaCenterille töihin?

Olen ollut tässä samassa talossa töissä ennenkin, ja osan henkilökunnasta tunsin ennen tänne tuloani. Kun sitten näin Koti-Kajaanissa jutun uudesta toimipisteestä, niin melkeinpä heti päätin hakea työtä täältä.”

 

 

Miten kuvaisit normaalia työpäivääsi?

Aamun yhteinen palaveri on tosi hyvä startti päivälle. Saman pöydän ääressä käymme läpi päivän suunnitelmia ja tavoitteita, ja jaamme toisillemme hyviä vinkkejä. Soittamaan lähdemme palaverin jälkeen ja sitä tehdään sitten työpäivän loppuun saakka. Tauot meillä kaikilla on täällä samaan aikaan, ja se on kyllä hyvä, koska työkavereiden kanssa on tärkeää saada puida asioita. Meille kaikille annetaan kuukausitavoitteet, ja sen lisäksi on ryhmän yhteinen tavoite. Mulle kuitenkin kaikista tärkeintä on se, että saavutan oman tavoitteeni. Rahaa olen täällä itselleni tekemässä”

 

 

Mikä myyntityössä on mielestäsi palkitsevinta, ja mikä haastavinta?

No edelleen se raha. Sen takia minä työtä teen. Onnistumiset antaa energiaa. Kun oikein hyvä myyntipäivä sattuu kohdalle, ei sitä meinaa raaskia edes tauolle lähteä” Katja naurahtaa. Haastavina hetkinä yleensä otan luurit pois päästä, puhaltelen siinä hetken ja yritän sitten jatkaa. Jos en omin voimin pärjää, niin pyydän apua esimieheltä. Puheluiden kuuntelusta oppii aina. Aina kuitenkin muistutan itseäni siitä, että osaan. Myynnin taito ei yhdessä yössä voi hävitä”

 

 

Katja on suositellut työtä myös kaveripiirissään, ja suosittelee alaa kaikille, joilla ”on sopivasti rahan ahneutta, hyvät puheenlahjat ja motivaatio kunnossa”