Savon MediaCenter Oy

 

 

 

Telemarkkinointialalla työskentelee "monenkirjavaa sakkia" On mahdotonta kuvailla meidänkään toimistollamme työskenteleviä henkilöitä lyhyesti

 

Alallemme tyypillistä ja ominaista on se, että moneen muuhun ammattiin nähden lähes kuka vain voi tätä työtä tehdä. Koulutustaustalla, iällä, sukupuolella tai työkokemuksella ei juurikaan ole merkitystä.

 

Se, mikä työssä menestyääkseen on tärkeintä, on PERSOONA.

Lapinlahden toimisto on persoonia täynnä. Kävimme pienen haastattelukierroksen joidenkin työsntekijöidemme kanssa. Sen, mitä se tuotti, voit lukea tästä koosteena:

 

 

 

Annika

on työskennellyt kaupan alalla pitkään. Ennen telemarkinointiin siirtymistään hän työskenteli vuosia päivittäistavarakaupassa. Telemarkkinoinnin parissa Annika on ollut reilun vuoden ajan.

 

Säännöllinen päivätyö sopii minulle. Ihanaa, kun illat, viikonloput ja pyhäpäivät ovat aina vapaita”

 

Myyjänä Annika kertoo olevansa optimistinen, tavoitteellinen, verbaalisesti hyvä ja sopivan ahne. ”Tuloksen tekeminen on se, mistä nautin tässä työssä. Työ on välillä haastavaa, mutta myös erittäin palkitsevaa.”

 

Erityisen lämpimästi Annika puhuu työkavereistaan. ”Meillä on aivan timanttinen tiimi! Porukassa on isoja persoonia, mutta siitä huolimatta ollaan kuin yhtä suurta perhettä. Työkaverit ovat tärkeä tuki. Mieleenpainuvia hetkiä meillä koetaan pävittäin...aina välillä itse kullakin pääsee suusta sammakoita, ja se jos mikä on hauskaa”

 

"Tätä työtä suosittelen henkilölle, joka on sanavalmis ja tuloshakuinen."

 

 

 

Anne

kuuluu toimistomme vakiokalustoon. Hän on työskennellyt Lapinlahden toimistolla jo yli seitsemän vuoden ajan. Telemarkkinointialalta Annella on lähes 15-vuoden kokemus.

 

Vuosien varrella kokemusta on kertynyt monista erilaisista proejkteista. ”Olen myynyt varmaankin kaikkea, mitä nyt puhelimen välityksellä voi myydä”

 

Nykyään Anne keskittyy yritysmyyntiin, jota hän kuvailee sanoilla ”haastavaa mutta palkitsevaa” Asiakaskontateissa mukavinta Annen mielestä ovat mukavat asiakaskohtaamiset, ja erityisesti se, jos ”väännön” jälkeen on saanut asiaakkaan vakuuttumaan, ja tekemään ostopäätöksen.

 

Pitkän työuransa aikana Savon MediaCenterillä Annekin on kohdannut monenlaisia tilanteita. Mieleenpainuvimpana TyKy-tapahtumana Anne muistaa yhdessä tehdyn Ikean reissun ja Tuurin ostosmatkan. Työn tuoksinassa kaikenlaisia sattumuksia kohdataan päivittäin. Haastavista tilanteista Anne kertoo selviävänsä työkavereiden tuella ja huumorilla. Myös se, että haastavan myyntipäivän kohdalle sattuessa muistelee omia aikaisempia onnistumisiaan, auttaa uskomaan siihen, että myynnin taito on tallella, vaikka hetkellisesti olisikin haastavampaa.

 

Mitäs sanoisit henkilölle, joka harkitsee tätä työtä. Kysymykseen Anne vastaa napakasti: ”Kokeile!”

 

 

Satu

on toimistomme kielinero, ainakin omasta mielestään :) Kaupannälkäisenä myyjänä Satu ei hevillä asiakkaasta luovu, silloinkaan, kun asiakkaan kanssa ei suomeksi voi keskustella. 


 

Satu on yksi toimistomme konkareista. Kokemusvuosia telemarkkinoinnista hänelle on kertynyt jo yli 15 vuotta. Savon MediaCenterillä Satu on työskennellyt toimiston koko olemassaolon ajan.

 

Ennen telemarkkinointiin siirtymistään Satu on työskennelyt lastenhoitajana.

 

"Nykyisessä työssäni nautin varsinkin niistä hetkistä, kun tiukan keskustelun jälkeen puhelu johtaa kauppaan. Minulle tärkeää on se, että voin itse omalla panoksellani suoraan vaikuttaa omaan ansiooni. Joka kuukauden ensimmäiisenä työpäivänä teen itselleni tavoitteen, jonka haluan saavuttaa. Kaikkeni teen sen eteen, että pääsen tavoitteeseen...ja siitä ylikin. Myös se, että koskaan ei tiedä, millaisia asiakkaita kohtaa, ja että jokainen päivä on erilainen, on mukavaa"


 

Miten pääset yli haastavista hetkistä? " lasken kymmeneen ja koitan miettiä, että miten selviän tilanteesta. Esimieheltä haen myös tarvittaessa apua ja tukea" 

 

Mikä työssäsi antaa sinulle eniten energiaa? ”Itse työ, tästä minä vaan tykkään. Ja tietysti ne tilanteet, kun ”mahdottoman vaikean” asiakastilanteen on saanut väännettyä kaupaksi. Siitä tulee parhaat ”kiksit”


 

Tätä työtä suosittelen henkilölle, joka on itsevarma, uskoo itseensä ja aidosti haluaa myyntityötä tehdä. Tämä on ihan parasta!”

 

 

Ritva

on työskennellyt telemarkkinoinnissa lähes kahdenkymmenen vuoden ajan. Ennen Lapinlahden toimistoon siirtymistään Ritva työskenteli Iisalmen yksikössämme.

 

Nykyään Ritva tekee työtä osa-aikaisena, työskennellen kahdeksasta kymmeneen päivään kuukausittain.

 

Vapaa-aikaa on nyt enemmän, ja sen minä vietän lähinnä kissojeni kanssa. Niin ja käyn matkoilla ja lenkkeilen paljon”

 

Motivaattoreista kysyttäessä Ritva vastaa tyhjentävästi ”Itse tämä työ motivoi. Se että minulla on työ jota tehdä, ja vieläpä tykkään siitä. Ammattitaito tähän työhön on tullut kokemuksen myötä, ja olen myös käynyt kaupan alan koulua”

 

Mikäs mahtaa olla mieleenpainuvinta tai mukavinta, mitä työpäivän aikana on tapahtunut? ”No se on kivaa aina, kun kokee onnistuvansa. Työ on itsenäistä, mutta myös ryhmähenki meillä on tosi hyvä” Samaan hengenvetoon Ritva kehuu työporukkaansa ”Meidän tiimi on täynnä myyntitykkejä, rautaisia alan ammattilaisia. Uuden työntekijän kannaltakin se on tärkeää, että ryhmän tuki on heti käytössä”

 

Tätä ammattia suosittelen henkilölle, joka on luontaisesti utelias ja puhelias” Ritva toteaa.

 

Tulevaisuuden suunnitelmistaan Ritva mainitsee sen, että toivoo voivansa jatkaa nykyisessä työssään.

 

 

Pirjo

käy Lapinlahden toimistollamme töissä Iisalmesta. Työmatkat taittuvat mukavasti joko omalla autolla, tai bussilla. ”Omalla autolla ainakin silloin, kun on tavoitepäivä...jotta ei tarvitse aikatauluja vahtia”

 

Myyntialalla olen ollut koko ikäni, ja nyt telemarkkinoinnin parissa neljä vuotta. Koen myynnin omakseni, ja tässä työssä koen viihtyväni. Meidän tiimin ehdoton vahvuus on mielestäni se, että täällä on hurja määrä ammattitaitoa, ja jokainen tsemppaa toistaan. Muistan vieläkin elävästi sen, kuinka minua hirvitti ensimmäisenä päivänä tarttua luuriin. Ilman työkavereiden tukea ja apua en varmaankaan olisi uskaltanut” Pirjo kertoo.

 

Mikä sinua motivoi? Miten tsemppaat itseäsi? ”Nautin siitä, kun saavutan tavoitteeni. Aina se ei helppoa ole. Joskus on tilanteita, jolloin tuntuu, että mikään ei onnistu. Kuitenkin usko omaan ammattitaitoon saa aina jatkamaan. Hassut sattumukset ja ”senat sakaisin”-tilanteet piristävät aina kummasti!”

 

Minulle tärkeää on myös, se että meillä on säännöllinen työaika. Kun työpäivä päättyy jo kolmelta, on arkisinkin illoissa enemmän tunteja vapaa-ajan tekemisille.”

 

TyKy-toimintaa muistellessaan Pirjo kertoo, että mieleenpainuvinta on ollut Lasersota-päivä Savon Golfkeskuksessa.

 

Millainen henkilö on mielestäsi tälle alalle sopiva? ”sellaiselle henkilölle tätä suosittelen, joka myynnistä tykkää, mutta ei halua tehdä sitä face to face. ”

 

 

Tuula

On myös yksi toimistomme konkareista. Myyntiä puhelimitse hän on tehnyt jo kahdeksan vuoden ajan. Lapinlahden toimipisteessämme Tuula on työskennellyt noin vuoden.

 

Työaikoja pidän loistavina. Arvostan sitä, että olen saanut sovittua työajat siten, että voin tämän työn ohella harjoittaa myös toista ammattiani” Tuula tekee nykyisin kolmipäiväistä työviikkoa, ja kuuluu luhyestä työajasta huolimatta parhaisiin myyjiimme.

 

Merkityksellisintä minulle työssäni on se, että teen oman osuuteni koko ryhmämme tavoitteista, se että samalla kertaa teen hyödyllisen teon sekä asiakkaalle, yritykselle jossa työskentelen, ja myös itselleni. Ja tämä kaikki vain yhdellä puhelulla. Onnistumiset työssä, hyvät työkaverit, kodikas toimistoympäristö ja erilaiset asiakaskontaktit ovat myös tärkeitä.”

 

Mikä tekee sinusta tässä työssä menestyvän? ”En mieti liikaa menneitä enkä tulevaa. Elän hetkessä, pyrin tekemään jokaisesta puhelusta onnistuneen juttutuokion. Kaupan saaminen on aina pakitsevaa ja motivaatiota lisäävää."

 

Haastavia hetkiä on työssä myös Tuulalla, näinä hetkinä hän sanoo pyrkivänsä ajattelemaan niin, että ”osaan kyllä, taidot eivät ole kadonneet minnekään” Myöskin Tuula kehuu työtiimiään rautaiseksi ammattilaistiimiksi, ilmapiiriä hyväksi ja iloiseksi.

 

Telemarkkinointia harkitsevaa henkilöä Tuula kannustaa ”kannattaa kokeilla rohkeasti. Päätä yrittää täysillä ainakin kukauden ajan. Alku voi olla hankala, mutta kyllä tämän työön oppii, jos itsellä vaan on aito oppimisen halu. ”

 

Mieleenpainuvimpia virkistystapahtumia Tuulan mielestä ovat olleet yhteinen Kuopion Viinijuhlilla käynti, ja aamupalaverin yhteydessä ollut rentoutushetki.

 

 

 

Seija

kertoo aloittaneensa telemarkkinoinnin parissa kokeillakseen alaa. Aiemmin hän työskenteli muun muassa ravintola-alalla.

 

Savon MediaCenterillä Seija on työskennellyt jo viisi vuotta kokoaikaisena myyjänä.

 

Viihtyisä työympäristö, mukava työporukka ja säännölliset työajat ovat minulle tärkeitä asioita.”

 

Hassuja sattumuksia on Seijan myyntiuralle mahtunut useita. Yhtä erityistä hän ei osaa mainita, vaan toteaa, että ”aina meillä sattuu ja tapahtuu, joka päivä”

 

Palkitsevin hetki myöskin Seijan mielestä on onnistunut asiakaskontakti, etenkin silloin, kun kaupan ja onnistumisen eteen on joutunut tekemään työtä. Suurimmat onnistumisen hetket ovatkin hänen mielestään niitä, jolloin aamu on alkanut kankeasti, mutta päivän päätteeksi voi kuitenkin olla tyytyväinen itseensä.

 

Telemarkkinointialaa Seija suosittelee henkilölle, joka ”on sinnikäs, periksiantamaton ja sietää painetta, sekä uskaltaa haastaa itsensä. Seijakin on vuosien ja tuhansien ja tuhansien puheluiden aikana kohdannut monenlaisia asiakkaita. Myös niitä, joiden olisi syytä opetella käytöstapoja. Työssä jaksaa, kun uskoo ja luottaa itseensä, eikä jää mahdollisiin ikäviin tilanteisiin kiinni liian pitkäksi aikaa”

 

Mieleenpainuvin TyKy-tapahtuma on Seijan mielestä ollut laskiaistapahtuma Hassilassa. ”Tuona päivänä laskimme pulkkaa, kilpailimme leikkimielisessä viestissä ja ennenkaikkea nauroimme mahat kippurassa” Tapahtuma järjestettiin työpäivän aikana. Tuulan mieleen ovat jääneet myös yhteiset, työajan ulkopuolella järjestetyt ostosmatkat Kuopion Ikeaan ja Tuurin kyläkauppaan.

 

 

Marita

(työskentelee etämyyjänä Porvoossa, kotitoimistossaan)

 

Mikä etämyyjänä toimimisessa on sinulle merkityksellisintä?

”Olen ollut telemarkkinoija yli viidentoista vuoden ajan. Suurimman osan tästä ajasta olen tehnyt töitä myyntitoimistoissa. Pari vuotta sitten päätin kokeilla, olisiko minusta tekemään töitä kotonani. Vapaaehtoistyö hyväntekeväisyydessä ja järjestöissä on aina ollut sydäntäni lähellä, ja halusin työn, jonka työaikoihin voin itse vaikuttaa enemmän. Etämyyjänä tämä onnistuu. Työni ei ole aikataulutettu valmiiksi, vaan saan itse vaikuttaa työskentelyaikoihini. Jos minulla on illasta menoa, teen töitä aamupainoisesti” kertoo Marita, joka toimii vapaa-aikanaan ensiapukouluttajana ja ratsastuksenopettajana.

 

 

Motivaatiosta ja sitoutumisesta kysyttäessä Marita vastaa napakasti:

”Raha se on mikä motivoi töitä tekemään. Ja se vapaus ja myös vastuu, mikä etämyyjällä on. Tässä on aikalailla itse oma pomonsa. Toki lähiesimieheni on minun pomoni, mutta loppujenlopuksi olen kyllä itseni pomo. Esimies ei patistele töihin, vaan se on tehtävä itse. Alusta asti olen ollut tässä aikamoinen tiukkapipo. Vaikka teen töitä kotona, niin minulla on tarkat työvuorot, joita noudatan. Työvuoron aikana teen työtä, en tyhjennä tiskikonetta, en surffaile netissä enkä hoida henkilökohtaisia asioitani.”

 

 

Työskentelet yksin ja itsenäisesti. Mitä haasteita olet kohdannut?

”Minulle tämä sopii todella hyvin. En koe olevani yksin, vaikka en toimistossa istukaan töitä tekemässä. Saan aina tarvittaessa yhteyden lähiesimieheeni, ja puhunhan minä päivittäin puhelimessa kymmenien henkilöiden kanssa. Yksinäisyys tästä työstä on kaukana” naurahtaa Marita.

”Myynnillistä tukea kaipaan nykyään enää harvoin, koska kampanja mitä hoidan, on jo niin tuttu. Osaan asiani jo etu- ja takaperin ja välillä saatan unissanikin käydä myyntineuvotteluita. Siitä huolimatta arvostan sitä, että minua ei missään vaiheessa ole jätetty pärjäämään yksin. Koen olevani ihan yhtälailla tärkeä kuin muutkin työntekijät.”

 

 

Millainen on tyypillinen työpäiväsi?

”En tiedä onko ne lainkaan tavallisia.....jokainen päivä tässä työssä on erilainen, koska joka päivä puhelimessa kohtaan eri ihmiset. Se on tämän työn suola ja pippuri. Aloitan työpäiväni joko kello yhdeksän tai kello kaksitoista. Aamulla ensimmäisenä katson, onko työhöni liittyen tullut uusia kampanjoita, tai muita muutoksia ja ohjeita lähiesimieheltäni. Yleensä olemme esimieheni kanssa puhelinyhteydessä ennen kuin aloitan soittotyön.

Teen normaalisti noin kuuden tunnin työpäivää. Päivän aikana pidän yhden kahvitauon ja ruokatauon. Muun ajan käytän soittamiseen.

Minulla on tarkat itse määrittelemäni myynnilliset tavoitteet jokaiselle päivälle, ja senkin vuoksi olen itse määritellyt tauot minimiin. Kai sitä ajattelee niin, että työt hoidetaan tehokkaasti, ja sitten kun on tavoitteet täynnä, on vapaa-ajan vuoro.”

Yleensä vielä työpäivän päätteeksi laitan lähiesimiehelleni viestiä päivän fiiliksistä.”

 

 

Mitä sanoisit etätyötä harkitsevalle?

”Tässä pitää olla aika jämynä itselleen. Ero työ- ja vapaa-ajan välillä on tehtävä itselleen selväksi. Sanoisin, että tämä työ sopii henkilölle, jolla on jo entuudestaan puhelinmyynnin kokemusta. Yksin tässä ei tarvitse pärjätä, koska esimiehen tuki on aina saatavissa. Mutta itsenäistä puurtamista tämä on. Omalta kohdaltani voin sanoa, että minulle tämä on ollut todella hyvä ratkaisu”

 

 

 

Sari

(työskentelee etämyyjänä Oulunsalossa, kotitoimistossaan)

 

Sari kertoo päätyneensä telemarkkinoinin pariin puolivahingossa ja kokeilumielessä. 

"En ole koskaan kokenut olevani mitenkään erikoisen ulospäinsuuntautunut ihminen. Vielä muutama vuosi sitten en todellakaan kokenut itseäni puhujana, ja kynnys alkaa juttelemaan vieraiden ihmisten kanssa oli melko korkealla. Minullahan on lastenhoitajan koulutus ja sillä alalla tein töitä viitisen vuotta. Ammatin vaihto tuli

ajankohtaiseksi, kun selkävaivani paheni, enkä enää suoriutunut työstäni kuten ennen. 

Ystäväni työskenteli jo tuolloin Savon MediaCenterin etätyöntekijänä, ja jotenkin hän sai minut vakuutettua siitä, että tämä ala voisi sopia myös minulle. "

 

 

Alkutaipaleen ahaa-elämyksistä ja tunnelmista kysyttäessä Sari toteaa että "Kävin viikon kestävällä koulutusjaksolla Kuopiossa. Se oli minulle helppo ratkaisu, koska siskoni asuu siellä, ja voin siten majoittua hänen luonaan. Tämän jälkeen seurasin ystäväni työtä toisen viion ajan, ja opettelin siinä samalla järjestelmän käyttämistä ja asiakkaiden kohtaamista. Ensimmäinen puhelu hirvitti! Kädet tärisivät ja sopertelin ihan mitä sattuu. Jännitys kuitenkin haihtui jo ensimmäisenä kokonaisena soittopäivänä."

 

Olet nyt tehnyt myyjän työtä lähes vuoden ajan. Miten tämä aika on mennyt?

"Joko siitä on niin kauan! "Sari huudahtaa. "Olen kyllä kehittynyt ja rohkaistunut valtavasti. Kyllä vieläkin on tilanteita, joissa en suoraan tiedä vaikkapa vastausta asiakkaiden kysymyksiin, tai jolloin en meinaa keksiä sopivaa argumenttia. Silti sanoisin, että olen asiantuntija siinä mitä teen. Luottamusta omaan tekemiseen tuo myös se, että tiedän saavani apua aina, kun sitä tarvitsen. Meillä etämyyjillä on sähköinen viestijärjestelmä, jolla tavoitamme toisemme aina. Ja tietysti myös etämyyntiä johtava esimies on aina tavoitettavissa."

 

Miten sitten näet tulevaisuutesi? Oletko löytänyt oman alasi?

"Olen sellainen persoona, että en yleensä suunnittele elämääni vuosia eteenpäin. Elän aikalailla hetkessä. Toki olen sitoutunut työhöni ja tällä hetkellä nautin tästä mitä teen."

 

 

Kysyttäessä työn mielekkyydestä ja palkitsevuudesta Sari kertoo että "Työajat meillä on aivan loistavat! Pidän myös siitä, että voin itse vaikuttaa tuntimääriini, ja siten omaan aikatauluuni. Teen tätäkin työtä tunteella ja fiiliksellä, ja on aivan mahtavaa, että huippuhyvän päivän kohdalle osuessa minulla on lupa tehdä pidempikin päivä, kuin oli suunniteltu. Itsestäni olen löytänyt uuden piirteen : kaupan nälän. On aivan upea fiilis, kun onnistuu!"

 

Entäs ne haasteet? 

"Kyllähän se syö miestä, jos päivä alkaa niin että en itse ole tyytyväinen" 

Miten toimit näissä tilanteissa?

"Yleensä pidän pienen tauon. Käyn vaikka kahvilla ja huokaisen. Olen opetellut tilanteen nollaamista, ja yritän aina ajatella, että päivää on vielä jäljellä. Jos en itse saa tilannetta tasattua niin otan yhteyttä lähiesimieheeni. Pieni rupattelu ja yhdessä asioiden läpikäynti laukaisee tilanteen yleensä aina"

Tulevaisuuden suhteen Sari toteaa että "Tässä nyt jatkan niin kauan kun nautin siitä mitä teen. Nyt tuntuu hyvältä!"