Savon MediaCenter Oy

Pysyvyyttä ja sitoutuneisuutta

17.10.2017 00:00

Lapinlahden myyntiyksikkömme on toiminut jo yli seitsemän vuoden ajan.

 

Aloitimme toimintamme elokuun alussa vuonna 2010 5-tien varressa sijaitsevassa teknologiatalossa, jossa toimimme ensimmäiset vuotemme.

 

Uutta, tarpeitamme vastaavaa toimitilaa etsimme muutaman kuukauden, ja sellaisen löysimme näppärästi keskeltä kylää, Linannsalmentieltä, jossa olemme olleet viimeiset kolmisen vuotta.

 

Toimitilamme on avara, nykyaikainen ja kokonaan "omien seinien sisäpuolella", myös neuvottelutilan ja sosiaalisten tilojen osalta.

 

Keskeinen sijainti on myös linja-autolla töihin matkustavien työntekijöidemme kannalta ollut loistava ja aikaa säästävä ratkaisu. 

 

Telemarkkinointialalle on tyypillistä työntekijöiden kova vaihtuvuus. Syy tähän lienee se, että telemarkkinointiyritykseen haettaessa aika monen työnhakijan asenne on jo hakuvaiheessa sellainen, että " lähden kokeilemaan"  Tässä ajatusmallissa ei toki ole mitään väärää, mikäli työnhakijalla on riittävä motivaatio yrittämiseen ja uden oppimiseen.

 

Hyvänä esimerkkinä tästä on Lapinlahden toimistollamme yli neljä vuotta työskennellyt Kaisa, joka oli koko aikuisikänsä työskennellyt ravintola-alalla. Lyhemmän työmatkan, säännöllisten työvuorojen ja vaihtelunhalun vuoksi hän päätti kokeilla työntekoa meillä. Kokeilu hieman venähti, mutta mikäs siinä, kun homma sujuu!

 

Ensimmäisinä toimintavuosinamme myös me jouduimme konkreettisesti kokemaan myös kovan vaihtuvuuden merkityksen. Joskus jopa niin, että me näimme työntekijöissämme potentiaalia, mutta kuitenkaan työntekijä itse ei kokenut alaa omakseen.

 

Jokaiselle myyntityö puhelimessa ei ole se oikea juttu. Aivan samoin, kuin ei mikään muukaan ala. Sitä joko on tai ei ole myyjätyyppiä, työssä joko viihtyy tai ei viihdy. Myynnin taidon voi jokainen oppia, mutta halu ja into työhön täytyy löytyä itsestä. Sitä emme mekään pysty antamaan tai opettamaan.

 

Tänä päivänä voimme ylpeinä ja rinta rottingilla todeta sen, että Lapinlahden toimipisteessämme vaihtuvuus on jo muutaman vuoden ajan ollut varsin maltillista. Meillä työskentelee edelleen henkilöitä, jotka ovat olleet työntekijöinämme alusta asti. Tällä hetkellä toimistossamme työskentelee vain kaksi työntekijää, jotka ovat olleet palkkalistoillamme alle neljä vuotta.

 

Tulevaisuuden tavoitteemme on edelleen palvella toimeksiantajiamme ammattitaidolla. Tavoittelemme myös kasvua, mutta maltillisesti. Meille tärkeintä EI ole se, että jokainen työpisteemme on täysipäiväisessä käytössä, vaan se, että jokainen työntekijämme tekee työnsä kannattavasti, sekä itseään että yritystä ajatellen.

 

Me olemme firma. Yhdessä. Me kaikki.