Savon MediaCenter Oy

Tuntipalkka - reilu korvaus tehdystä työstä

10.01.2018 00:00

Tuntipalkka - reilu korvaus tehdystä työstä

 

 

Kuinka moni meistä haluaisi tehdä työtä, jossa ansiotaso on arvoitus? Jokaisen kuukauden ensimäisenä päivänä toteaisimme, että "tilipussi on nolla" Mikäli kohdalle sattuisi heikompi ajanjakso, saattaisi palkka jäädä niin pieneksi, että sillä ei tulisi toimeen. 

 

Monessa telemarkkinointiyrityksessä tämä edellä mainittu malli on arkipäivää ja täyttä totta. Palkkausmalli koostuu osin tai kokonaan provisioista. Tällöin tehty tulos ja tilipussi ovat suorassa yhteydessä toisiinsa. Provisioon perustuvassa palkkamallissa työntekijä aloittaa siten jokaisen kuukauden tilanteessa, jossa seuraavan palkan suuruus on nolla. 


Savon Mediacenter Oy noudattaa puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia sitovaa työehtosopimusta, ja siten maksamme jokaiselle työntekijällemme tuntipalkkaa. 

 

 

Tuntipakkka ei edellytä myyntisuoritteita. Tuntipalkka maksetaan aina tehtyjen työtuntien mukaisesti. 

 

 

Provisio toki tunnetaan meilläkin. Käytössämme on provisiomalli, joka on kehitetty siten, että jokaisella työntekijällämme on mahdollisuus vaikuttaa omaan lopulliseen ansiotasoonsa. Mielestämme on reilua, että huippusuorituksista palkitaan.