Savon MediaCenter Oy

Nipistimme myyntitiimimme työajasta tunnin. Mitä tapahtui?

07.03.2018 00:00

Työntekijöidemme työssä jaksaminen on meille työnantajana äärimmäisen tärkeä asia.

 

Työssä jaksamiseen on työnantajan toimesta mahdollista vaikuttaa monella eri tapaa.

Noudattamamme työehtosopimuksen mukaisesti työaikamme on vuosia ollut maantaista perjantaihin 7,5 tuntia päivässä. 

Vuosien mittaan olemme huomanneet, kokeneet ja saaneet kuulla työntekijöiltämme, että varsinkin pimeänä vuodenaikana 7,5 tunnin työpäivä myynnin parissa puhua pulputtaen on ajoittain piinaavan pitkän tuntuinen. Energiaa jokaiseen puhelimessa kohtaamiseen ei enää loppupäivästä riittänyt samoin, kuin aamupäivän tunteina.

 

Ensi vaiheessa puutuimme asiaan siten, että lisäsimme työpäivään  yhden ylimärääisen 15 minuutin mittaisen tauon. Tällä järjestelyllä saimme jaksamisen riittämään paremmin myös päivän viimeisille tunneille. Myös työtehoon ja tuloksellisuuteen tämä muutos vaikutti positiivisesti.

 

Loppuvuodesta 2017, pimeimpään vuodenaikaan päätimme kokeilla radikaalilta, työnantajan näkökulmasta ehkä jopa hullulta tuntuvaa ratkaisua. 

Aloitimme puolen vuoden mittaisen kokeilujakson, jossa myyntiiimin  päivittäistä työaikaa lyhennettiin tunnilla.

Työntekijät ottivat tietenkin muutoksen positiivisesti vastaan, etenkin, kun muutos ei millään tapaa vaikuttanut kenenkään päivittäiseen "peruspalkkaan". Sama tuntipalkka siis luvattiin kuin ennenkin, mutta tuntia lyhemmällä työskentelyllä. 

 

Tässä vaiheessa, kun kokeilujakso on päätöksessään, voimme yhteisesti todeta, että kokeilu kannatti. 

Tulostasomme myynnin kampanjoissa on parantunut, koko porukalla on virtaa ja energiaa tasaisemmin koko työpäivän ajaksi, ja useiden myyjiemme tulos ja oma ansiotaso on jopa parantunut työajan lyhetessä.

 

Työntekijöimme kokemuksia työajan muutoksesta tiivistimme näin:

"Minulle tämä uusi työaika sopii paljon paremmin kuin entinen malli. Vapaa-aikaa jää joka päivä tunnin verran enemmän, ja sehän on aina hyvä juttu"

"Työpäivät tuntuvat nykyään kuluvan sata kertaa nopeammin kuin aiemmin. Paljon paremin jaksaa asiakkaisiin keskittyä, kun työtä on tehostettu ja työaikaa lyhennetty"

"Toivottavasti tämä nykyinen työaikajärjestely on pysyvä. Minun kohdalla ainakin tämä toimii hyvin!"

"Aluksi mietin, että mahtaako omasta myynnistä ja siten proviosta hävitä iso osa, kun kuukauden työtunneista nipistettiin niin paljon. Ei ole hävinnyt! Ihan saman tuloksen ehdin tehdä nyt, kuin aiemmin tuntia pidemmän työpäivän aikana!"

 

Nyt ei enää siis kokeilla, vaan jatketaan samalla, hyväksi havaitulla mallilla.