Savon MediaCenter Oy

Työturvallisuus- ja työterveyspäivä

28.04.2018 00:00

Tänään, 28. huhtikuuta vietetään Maailman työturvallisuus- ja työterveyspäivää. 

 

Teemapäivän tarkoituksena on tuoda yleiseen tietoisuuteen epäterveellisten ja vaarallisten työolojen mittakaavat maailmanlaajuisesti. Arvioiden mukaan maailmanlaajuisesti yli 2,3 miljoonasta vuosittaisesta työstä aiheutuvasta kuolemasta vain noin 300 000 tuhatta on tapaturmaisia ja loput johtuvat sellaisista työhön liittyvistä sairauksia, joita ei kunnon työn määritteiden mukaan voida hyväksyä.

Suomessa työtä tekevän on vaikea samaistua edellä kuvatun kaltaisiin kokemuksiin, saatika saada täyttä käsitystä siitä, mitä tapahtuu ja tarkoittaa se, kun töitä tehdään ala-arvoisissa olosuhteissa, ilman minkäänlaisia työnantajan tarjoamia terveyspalveluita.

Tässä kohtaa voinee todeta, että me olemme onnekkaita. Me suomalaiset, ja me, jotka työskentelemme Savon Mediacenterillä.

Meillä on oikeus ja "lupa" olla sairaana. Me saamme sairausajalta sairausajan palkkaa. Meillä on käytössämme työterveyshuollon palvelut. Me työskentelemme moderneissa, turvallisissa ja tomivissa työtiloissa, joissa käytössämme on ergonomiset työpisteet ja tarvittavat apuvälineet.

Turvallista ja oikeudenmukaista työpäivää kaikille!