Savon MediaCenter Oy

Minustako telemarkkinoija? Muutama myytti murrettuna!

14.01.2019 00:00

 

 

 

Mikäli olet pohtinut mahdollisuutta työskennellä puhelinmyynnissä - nykyaikaisemmin sanottuna telemarkkinointialalla, avasit oikean tekstin luettavaksesi.

 

 

Olemme koonneet muutaman suurimman "myytin" ja kysymyksen vastauksineen avuksi sinulle, joka kenties olet näitä asioita pohtinut.

 

 

Millainen henkilö on sopiva työskentelemään telemarkkinoinnin parissa?

Yhtä muottia, mihin telemarkkinointialalla työskentelevät henkilöt kaikki sopisivat, ei ole olemassakaan. Yleinen mielikuva lienee edelleen se, että menestyäkseen myyjänä pitäisi olla "tyrkyttävä, röyhkeä tuputtaja" 

Tämä ei pidä paikkaansa. Menestyäkseen myyjänä on hyvä omata hyvät sosiaaliset taidot. Jos siis osaat keskustella, voit olla vielä tietämättäsi myyjäaineista. 

Myyminen on vaikuttamista. Kun myyntiä tehdään puhelimen välityksellä, tärkein työväline onnistumisiin ja sekä asiakkaan että myyjän positiivisen kokemukseen on myyjän ääni, asiantuntemus, keskittyminen asiakkaaseen, ja se kuuluisa hymy. Tavoitteena on aina viedä jokainen asiakaspuhelu läpi siten, että puhelun jälkeen kaikille osapuolille jää positiivinen kokemus.

Työntekijöidemme ikäjakauma on laaja - meillä on vuosien saatossa työskennellyt kaiken ikäisiä henkilöitä, nuoresta parikymppisestä aina eläkeikäiseen saakka. 

Myöskään koulutustausta ei ole merkityksellinen. Voit olla joko täysin ammattikouluttamaton henkilö, tai omata usemmankin korkean tason tutkinnon. Kaikilla on mahdollisuus oppia myyjän ammatti.

 

 

Onkohan minussa piirteitä, jotka voisivat estää myyjänä työskentelyn?

Työvälineesi meillä on puhelin ja tietokone. Joillekin tämä yhdistelmä sopii huomattavasti paremmin, kuin vaikkapa kasvotusten kivijalkamyymälässä tehtävä myyntityö. Puhelin työvälineenä on toki haastava, mutta myös armollinen. 

Vuosien saatossa olemme työllistäneet myös henkilöitä, jotka ovat perusluonteeltaan ujohkoja, varsinkin suurissa väkijoukoissa ja uusien tuttavuuksien kanssa ensi kertaa kohdatessaan. 

Jokaisella työntekijällämme on oma työpiste, jossa on molemminpuoliset seinäkkeet. Tämän lisäksi käyttämämme työvälineet takaavat mahdollisuuden keskittyä omaan tekemiseen. Työskentely tapahtuu avokonttorissa, mutta siltikin omassa rauhassa.

Totta on, että aivan jokaisesta ei myyjäksi ole. Eihän olemassa ole yhtäkään ammattia, joka sopisi meistä jokaiselle.

Moni on kuitenkin jopa ennakkoluuloistaan huolimatta löytänyt myynnistä sen itselleen juuri oikean ammatin.

 

 

Minusta ei varmaankaan ole myyjäksi, koska en tykkää tuputtamisesta?

Meillä ei tuputeta eikä harrasteta pakkomyyntiä. Sen sijaan meidän myyjämme saavat kattavan ja laajan koulutuksen työssä menestyäkseen. Meillä perustellaan, kerrotaan asiakkaalle tarjoamamme palvelun tai tuotteen edut ja hyödyt. Meillä keskustellaan.

Mikäli koet, että sinusta ei ole tuputtamaan, kannattaa hetki pohtia sitä, mitä sinä itse pidät tuputtamisena. Ollakseen keskitasoinen myyjä, pitää toki rohjeta myös olla asiakkaan kanssa eri mieltä. Siinäkin vaiheessa, kun asiakas on kieltäytynyt. Eri mieltä oleminen ei saa olla väittely, eikä tilauksen väkisin läpi runnomista. Kieltäytymisen jälkeen puhelua on järkevää jatkaa siihen saakka, kun sinulla myyjänä on vielä "jotain takataskussasi" ja saat asiakkaalle kerrottua konkreettisia hyötyjä tarjoamastasi palvleusta tai tuotteesta. Tämä edellä kuvattu tapahtuminen ketju on asiakkaaseen vaikuttamista - se ei ole tuputusta.

Myyjänä on hyvä myös aina muistaa se, että myyjän tehtävä on antaa asiakkaalle mahdollisuus ostaa. Ja myös mahdollisuus kieltäytyä.

 

 

Entäs jos en saa tulosta aikaan? Jäänkö ilman palkkaa?

Savon MediaCenter Oy noudattaa kaikessa toiminnassaan puhelinpalveluja ja yhteyskeskuksia sitovaa työehtosopimusta. 

Maksamme tuntipalkan lisäksi myös provisiota. Provisio on jokaiselle työntekijällemme mahdollisuus vaikuttaa omaan palkkaansa.

Uutena, kokemattoman työntekijänä meille aloittaessasi sinun ei tarvitse pelätä sitä, että jäät ilman palkkaa. Tuntipalkka on tuntipalkka, joka maksetaan aina työtuntien mukaan. Myös koulutusajalta.

 

 

Persoona on meille se tärkein. Ei se, mitä olet tehnyt aiemmin, tai se, minkä ikäinen tai näköinen olet. 

 

 

Voit tutustua toimintoihimme tarkemmin etusivumme "työnhakijalle"-valikosta. Kotisivultamme löydät myös haastatteluja, joihin työntekijämme ovat vastanneet. 

 

 

Ole rohkeasti yhteydessä, niin sovitaan tapaaminen. 

info@savonmediacenter.fi

044 712 6457  / Niina